tijdritfiets

Het lijkt misschien een leuk speeltje dat eigenlijk alleen voor de echte profs is. Toch is het ook voor de recreant leuk om met een echte tijdritfiets aan de slag te gaan. Op die model is het toch net even anders fietsen dan op een wegfiets. Waardoor er dus ook het nodige mee te winnen valt. Wanneer je echte serieus en fanatiek bent, dan wil je dat natuurlijk zelf ook wel eens uitproberen. Er zijn flink wat verschillen te onderscheiden. Dat maakt het dus ook zeker de moeite waard om je er eens wat meer in te verdiepen.

tijdritfiets

Alles is net even anders

Het meest interessante aan dit type fiets is toch wel dat alles net even anders is. Dat begint al bijvoorbeeld bij de wielen. Die zijn net wat meer gericht op aerodynamica. Daardoor kan je net wat gemakkelijker het hoge tempo aanhouden. Ook het stuur is anders, juist ook omdat je beter in de houding kunt blijven dan. Dit is net zo goed van belang om het tempo hoog te houden. Dit soort zaken zorgen ervoor dat de profs snelheden tot boven de 50 kilometer per uur schijnbaar moeiteloos over een hele tijdrit blijven volhouden. Dit is belangrijk.

Direct helemaal compleet maken

Wanneer je dan toch aan de slag gaat, dan is het slim om de fiets ook direct helemaal compleet te maken. Op de tijdritfiets hoort bijvoorbeeld ook een specifieke bidon. Wil je het maximale uit je fietsprestaties halen? Dan kijk je dus ook echt naar alle zaken die hier een rol in spelen. Je kiest dus voor de platte fles met de platte houder. Die zijn specifiek gemaakt voor dit soort fietsen. Het is wel zo dat je meer moet oefenen met het openen en sluiten en het in de houder steken. Dat is dus ook heel interessant.