Geen categorie

Motor verzekeren, hoe zit dat?

Voordat je met je motor de weg op gaat is het goed om te weten dat een motorverzekering in Nederland verplicht is voor alle motorrijders. Hiervoor heb je verschillende opties te beginnen bij een wettelijke aansprakelijkheids, ook wel WA genoemd, verzekering. Met deze verzekering is alle schade die je aan een ander toebrengt verzekerd. Dit betreft zowel materiële als letselschade. 

Wie ook zijn eigen bezit wil verzekeren kan uit twee opties kiezen. De eerste optie is de WA beperkt Casco verzekering. Hierbij ben je ook verzekerd tegen schade door diefstal. In sommige delen van het land is dit helaas bittere noodzaak. De tweede optie is de WA volledig Casco, ook wel bekend als All Risk, verzekering. Bij deze verzekering ben je zoals de naam al aangeeft volledig verzekerd. Dit is zowel in het geval van schade door anderen als door eigen schuld. Dit is ook meteen de duurste verzekering van de drie dus bedenk vooraf goed of je deze daadwerkelijk nodig hebt.

Hoe vind je de juiste

Naast dat er verschillende soorten verzekeringen zijn kan je deze verzekeringen ook bij verschillende partijen afsluiten. Gelukkig is het niet lastig om uit te zoeken welke verzekering voor jou het voordeligst is. Een motor verzekeren doe je namelijk door eerst via een online tool te kijken waar dit het beste kan. Door eenvoudig enkele gegevens in te vullen komt de tool met een advies op maat. Zo weet jij altijd zeker dat je niet te veel betaald voor jouw verzekering. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *