scooterverzekering
Vervoer

Je eerste elektrische fiets

Naarmate je ouder wordt is het gebruik van een elektrische fiets natuurlijk ideaal, al hoef je niet perse oud te zijn maar kun je deze ook gebruiken omdat het gewoon makkelijk is. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, dat je op een gemotoriseerd voertuig rijdt. Dit houd in dat je een scooterverzekering af moet sluiten, ook voor een Spartamet of een Solex. Net als bij een scooter of een snorfiets moet je in het bezit zijn van minimaal een WA verzekering, deze dekt de schade die jij maakt bij een ander of een ander zijn voertuig. Ook bij een elektrische fiets kun je een aanvullende verzekering nemen, de fietsen zijn bijzonder populair en een aantrekkelijk  doelwit voor dieven.

scooterverzekering

Korting op je verzekering

Net als bij een autoverzekering krijg je een bonus in de vorm van een korting als je geen schade maakt, je klimt dan als het ware op de ladder van een scooterverzekering. Er zijn verzekeringen die dit al toepassen vanaf het eerste jaar, het is daarom verstandig om op scootervergelijken.nl te kijken wat voor jou de voordeligste verzekering is. Bij een WA verzekering is er nooit sprake van een eigen risico, wel kun je de maandpremie omlaag laten gaan door bijvoorbeeld een eigen bijdrage te nemen van 300 euro per jaar. Echter is dit niet verplicht om te doen, let hierbij op want het kan voorkomen dat dit wordt verdubbeld als de degene die schade rijdt jonger is dan de hoofdverzekerde. 

scooterverzekering

Vergelijken bij een verzekering afsluiten

Er zijn zoveel verzekeringen dat je goed op moet letten wat voor scooterverzekering je precies afsluit, en natuurlijk niet te veel geld betaald. Op scooterverzekering.nl vergelijk je een voudig de verschillende soorten verzekeringen, op deze manier betaal je nooit te veel voor je verzekering en kun je toch met een gerust hart de weg op met je voertuig. Op de website is het zelfs mogelijk om direct een verzekering af te sluiten.