autopartsonline
Vervoer

Dit moet je weten over de draagarm van een Volkswagen Up

Een Volkswagen Up is een zeer degelijke auto welke je al voor een schappelijke prijs kunt rijden. Toch moet ook een Volkswagen zo nu en dan voorzien worden van nieuwe onderdelen. Als het gaat om je lampen of olie dan kun je het wellicht nog wel zelf aan. Is de draagarm van je Volkswagen Up echter aan vervanging  toe, dan wordt het een ander verhaal.

Wat de draagarm voor functie heeft

Een draagarm is dus een onderdeel in je auto. Sterker nog: het is een behoorlijk belangrijk onderdeel. De draagarm is namelijk de verbinding tussen het veersysteem, de wielen en de carrosserie. De carrosserie kun je zien als het geraamte van je auto. De wielen van je auto moeten in alle richtingen kunnen bewegen. Anders kun je immers niet veilig rijden. . Maar bij zowel de voorwielen als de achterwielen is het belangrijk dat de wielen een optimaal contact houden met de weg. Anders kunnen er ongelukken voorkomen. De draagarm vangt de krachten op die een auto ontwikkelt bij het optrekken, het afremmen en het zijdelings verplaatsen. Best een belangrijk onderdeel dus!

autopartsonline

Een draagarm vervangen: wanneer?

Hoe weet je nu of die draagarm niet meer helemaal goed functioneert? Er zijn manieren om daarachter te komen. De draagarm zal zeker niet snel slijten maar wanneer hij toch aan vervanging toe is dan kun je dit maar beter gauw doen. Het is namelijk zoals eerder besproken een zeer belangrijk onderdeel. Of een draagarm aan vervanging toe is daar kun je op een aantal manieren achter komen:

  • Je hoort gebonk als je op onverharde wegen rijdt
  • je voelt een lichte tik bij het sturen
  • sturen voelt minder comfortabel dan voorheen
  • de auto kan niet meer strak sturen
  • de auto trekt naar één kant toe

Is een van bovenstaande zaken aan de orde? Dan is het goed om eens langs de garage te rijden voor een controle.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *